Čokoláda podle procent

Mléčná čokoláda je vyrobena z organických kakaových bobů z Madagaskaru. Tyto boby chutnají po ovoci a my jsme k nim ještě přidaly borůvky z českých lesů. Všechny...
V našem obchodě najdete široký výběr čokolád rozdělených podle obsahu kakaové sušiny. Můžete si vybrat mezi čokoládami s obsahem kakaa od 40 % až po neuvěřitelných 100 %!
Říká se, že tmavá čokoláda obsahuje více kakaa než mléčná čokoláda. U nás najdete i mléčnou čokoládu s obsahem kakaa 70 %! I mléčná a bílá čokoláda může být velmi kvalitní.
Také se říká, že čím vyšší je procento kakaa, tím je čokoláda tmavší. Nemusí to být pravda, záleží na lokalitě a odrůdě kakaových bobů. Některá čokoláda 70% může být tmavší než 100%.